9 motive de a practica mom & baby yoga

24 august 2017
9 motive de a practica mom & baby yoga

Timp de 9 luni ai așteptat acest moment în care să îți îmbrățișezi bebelușul. Bucuria ta este imensă!
Însă acum viața ta se schimbă, trebuie să îți reorganizezi programul și este necesar să-ți găsești timp și pentru tine, concentrându-te asupra sănătății tale. Este important să îți facă plăcere să faci mișcare din nou într-un ritm lent și mai delicat. Iar răspunsul este mom & baby yoga.
Știu că ai puțină teamă să faci anumite mișcări cu bebelușul, iar yoga te ajută să depășești acest moment. Aici ești într-un mediu relaxant, alături de alte mămici însoțite de bebelușii lor.
Aici înveți să te înțelegi mai bine și să abordezi maternitatea cu calm și încredere, mulțumită prezenței la cursurile de yoga.
Bebelușii se dezvoltă frumos și se relaxează, învățând de fiecare dată să se simtă tot mai bine în corpul lor.
Iată, în cele de mai jos, 9 beneficii ale practicării mom & baby yoga:

  1. Este un moment minunat de conectare între mamă și copil;
  2. Relația cu mama se stabilește pe baza încrederii și a siguranței, cheia dezvoltării armonioase a copilului, care reprezintă un aspect important în viața sa;
  3. Corpul tău devine mai flexibil, se deschide, reușești să îți îmbunătățești coordonarea dintre ochi și membre;
  4. Mom & baby yoga îmbunătățește concentrarea, suportul dezvoltării creierului și a corpului, și are un rol de stimulare a imaginației și a abilităților motrice ale bebelușului;
  5. Coloana vertebrală a copilului se întărește, pregătindu-l să stea în șezut, ținând capul drept în prelungirea acesteia;
  6. Îmbunătățește digestia, eliminând gazele sau alte probleme ale stomacului, cum ar fi colicii;
  7. Te ajută atât pe tine, cât și pe bebeluș să aveți un somn mai bun. Yoga este un remediu simplu și rapid de a ne relaxa mintea complet, eliminând tensiunile din corp;
  8. Bebelușul își menține starea de bucurie, datorită mișcărilor repetate care ajută la echilibrul emoțional;
  9. Amândoi vă dezvoltați capacitatea de a vă conștientiza propriul corp. Iar în timp, după o practică regulată, vei învăța să înțelegi ce se întâmplă cu corpul tău și al copilului.

Antrenamentul este lipsit de competiție – yoga favorizează introspecția și atenția asupra propriei persoane. Astfel, dorința de a te compara cu alții și pofta de competiție scad considerabil.

  • Așa că grăbește-te și vino la orele de mom & baby yoga cu Michelle! Sesiunile de mom & baby yoga încep la Active Family Center de pe data de 1 septembrie, în fiecare vineri, între 12.30 și 13.30. Corpul și bebelușul tău îți vor mulțumi pentru acest răsfăț!

Namaste!
 
Michelle B. Dumitru este Yoga Alliance Certified Teacher RYT 200

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa