Afirmațiile pozitive și nașterea

2 noiembrie 2017
Afirmațiile pozitive și nașterea

Perioada de sarcină înseamnă întâlniri lunare cu medicul și moașa, analize, ecografii, disconfort cauzat uneori de grețuri, alteori de dureri de spate, kilograme în plus și multe alte lucruri care vi se vor părea foarte stresante și obositoare…
Multe dintre voi, viitoare mămici, omiteți unul dintre cele mai importante lucruri pe care o gravidă îl poate face și este recomandat să-l facă în sarcină, de 3-4 ori pe săptămână sau chiar zilnic: să se relaxeze. Dar nu o relaxare simplă, ci una însoțită de “afirmații pozitive”.
Afirmațiile pozitive sunt cuvinte sau propoziții scurte, care repetate în timpul relaxării intră în subconștient, făcându-se o programare eficientă pentru momentul  nașterii când trebuie să faceți față durerii. În felul acesta, la naștere, folosind relaxarea cu afirmații pozitive, vă va fi foarte ușor să intrați și să vă simțiți ca și cum ați fi într-o stare de “transă”, ceea ce va stimula producerea unei cantități  foarte mare de “endorfine”, hormoni secretați  de neuronii cerebrali și spinali care se vor comporta exact ca morfina, dar sunt mult mai puternici decât ea.
Puteți să vă creați propriile afirmații, puteți să le rostiți în minte sau cu voce, în liniște sau având pe fundal muzică de relaxare. Va puteți înregistra pentru a le asculta în timpul travaliului sau puteți folosi link-uri de pe YouTube.
Oricum veți proceda, țineți minte că vă vor fi de mare ajutor, contribuind la o stare de liniște, seninătate, putere, încredere în voi, atât de importante în acele momente, dar și la o atenuare susbstanțială a durerii.
Cu gânduri bune,
Vania, moașa ta de suflet!
Iată și un model de afirmații pozitive:

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa