Alăptarea și implantul mamar

8 April 2021
Alăptarea și implantul mamar

Implantul mamar este o intervenție la care apelează unele femei înainte de a deveni mame pentru a-și mări sânii. Ulterior, când unele dintre ele se pregătesc să devină mame, în mod firesc încep să-și pună întrebări de tot felul: dacă alăptarea va fi afectată de implantul mamar, dacă acesta are efect asupa copilului, dacă alăptarea va afecta implantul. Este important de știut că o mamă poate avea probleme de alăptare cu sau fără implant, acest lucru depinzând de tipul de țesut glandular pe care-l are. 

Studii și cercetări legate de implantul mamar și alăptare  

Există un număr mare de studii și cercetări făcute pentru a vedea dacă implantul interferează cu alăptatul: unele dintre ele au ajuns la concluzia că implantul nu afectează secreția lactată, altele, dimpotrivă, susțin că pot există anumite efecte negative. 

Cum influențează implantul mamar alăptatul 

Locul unde este făcută incizia, la bază mamelonului, nu afectează alăptarea, dar poate afecta nervii din zonă respectivă; dacă intervenția se face la nivelul axilelor sau prin buric poate preveni eventualele probleme care apăr uneori la nivelul glandelor și nervilor. 

Locul unde este plasat implantul: dacă este pus între țesutul glandular și țesutul muscular crește presiunea asupra  canalelor galactofore și influențează fluxul galactofor, putându-l chiar blocă uneori, ceea ce poate avea că repercusiune umflarea sânilor; dacă a fost pus sub țesutul muscular nu va afecta alăptarea, dar poate reduce și deteriora țesutul mamar. 

Existența unor cicatrici la nivelul canalelor galactofore poate influența și îngreuna  fluxul sanguin. 

Intervenția chirurgicală poate deteriora nervii, glandele și canalele galactofore, existând riscul că mamă să nu mai simtă mameloanele în timpul alăptatului .

Cochiliile de silicon umplute cu gel de silicon, dacă se amestecă cu laptele matern îl pot afecta, apărând probleme; excepție fac cochiliile umplute cu ser fiziologic. 

Afectează implantul mamar copilul?

Deoarece siliconul din implantul mamar este neutru, el nu este absorbit de tractul gastro-intestinal al copilului; nu există riscul ca țesutul implantat să ajungă în canalele galactofore. 

Cantitate mai mare de silicon în laptele mamelor cu implanturi care alăptează față de cantitatea de silicon din formulele de lapte praf  

Transmiterea prin placentă a siliconului depinde de mărimea moleculei de silicon; în perioadă de sarcină poate afecta copilul   

Influențează alăptatul implantul mamar?

Alăptarea nu afectează implantul mamar.  Așa că, dacă doriți să va faceți un implant mamar și încă nu aveți copii, discutați cu chirurgul estetician și informați-l că vă gândiți în viitor la un copil și că ați dori să alăptați, astfel încât acesta să ia cea mai bună decizie pentru tipul de intervenție chirurgicală de implant mamar pe care urmează să o facă pentru dumneavoastră. 

ArchivesNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa