Un proverb atribuit comunităților africane spune că ”este nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil”. Ei bine, Momsi este “satul” de care fiecare mamă are nevoie: este o aplicație mobilă care ajută mamele să se cunoască și să se sprijine reciproc, în funcție de zona sau cartierul în care locuiesc.
Momsi facilitează crearea de micro-comunități, în funcție de proximitate și încurajează interacțiunile în viața reală.
Problemele principale pe care le resimt mamele sunt izolarea și lipsa de sprijin în viața de zi cu zi, iar aplicația vine în întâmpinarea acestor provocări. Concret, mamele setează în aplicație locul în care se află și vârsta copilului, iar aplicația le oferă sugestii de alte mame din apropiere, cu copii de vârstă similară și interese comune. Fiecare utilizatoare a aplicației poate invita alte mame în propriul “sat” și astfel va putea găsi ajutor rapid în situații de urgență, va putea organiza ieșiri la o cafea sau întâlniri de joacă pentru copii și va putea vinde sau cumpăra produse de la alte mame, pentru ele sau copiii lor, prin market place-ul din aplicație.
În plus, urmează lansarea unui nou feature: o hartă pe care mamele să vadă evenimente și locații dedicate lor și care răspunde la întrebarea “Ce fac cu copilul azi sau în weekend, ce oportunități de socializare sau experiențe există și unde?”
„Misiunea noastră este să transformăm modul în care ne raportăm la maternitate: să facilităm sprijinul de care mamele au nevoie în viața de zi cu zi, sa le ajutăm să iasă din izolarea și rutina zilnică, să le ajutăm să nu mai piardă timp, energie și bani”, spune Ionuț Țurlea, fondator și CEO.
Aplicația este gratuită, nu conține reclame, poate fi descărcată de aici https://www.momsi.app/ .
Principalele dificultăți cu care se confruntă mamele și la care încercăm să găsim soluții:
Odată cu venirea pe lume a copilului lor, mamele se confruntă de obicei cu o perioadă de izolare, încercând să se adapteze la noua lor viață. Multe dintre ele nu au un sistem de sprijin de încredere, neputând să se bazeze pe ajutorul familiei, prietenilor sau altor mame.
2. Mama-perfectă
Idealul de mamă-perfectă, presiunea socială asupra unei bune educații parentale împreună cu lipsa de discuții despre nevoile actuale ale părinților și așteptările generale de a performa întotdeauna la un nivel înalt ca femeie, mamă și profesionist – toate fac ca mamelor să le fie greu să recunoască că sunt suficient de bune.
3. Presiunea Social Media
Produsele sociale actuale țin mamele „captive” în aplicații și creează dependențe și temeri nesănătoase. Adesea ajung să fie o gaură neagră în care pierzi enorm de mult timp.