Atelierele senzoriale la Active Center, cu psihologul Monica Ion

1 septembrie 2017
Atelierele senzoriale la Active Center, cu psihologul Monica Ion

La Active Center, credem în necesitatea ca bebelușii și copiii să beneficieze de un mediu propice pentru explorare și dezvoltare armonioasă, în cadrul unor ateliere speciale, desfășurate sub îndrumarea profesională a unui psihoterapeut.
Când au între 5 și 12 luni, bebelușii pot avea o mobilitate și dexteritate limitate, dar aceasta nu înseamnă că le lipsesc abilitățile de a interacționa cu lumea și mediul înconjurător. Joaca senzorială include activități care stimulează simțurile copilului mic: simțul tactil, mirosul, gustul, văzul și auzul.
Astfel, în cadrul acestor ateliere senzoriale destinate copiilor mici, învățăm prin joc cum să stimulăm dezvoltarea simțurilor, dezvoltarea cognitivă, a motricității și a limbajului, urmărind stadiile dezvoltării naturale a bebelușului.
Începând cu perioada de vârstă dintre 1 și 3 ani, activitățile senzoriale facilitează explorarea și încurajează natural copilul să se dezvolte din punct de vedere cognitiv, socio-emoțional și fizic, să-și dezvolte limbajul și creativitatea.
În acest stadiu, explorăm modalități de exprimare a afecțiunii și atașamentului față de copil, de disciplinare pozitivă (cum spui „nu” fără să îndepărtezi copilul), precum și strategii prin care să depășim etapele dificile ale acestei perioade, și încurajăm dezvoltarea copilului prin joacă și socializare.
Atelierele Bebe Senzorial, deicate beblușilor cu vârste între 5 luni și 1 an se țin în fiecare săptămânâ, luni, între 12.30 și 13.30, iar cele Toddler Senzorial, pentru copii între 1 și 3 ani, tot luni, între orele 13.30 și 14.30.
 

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa