Ce nu trebuie să lipsească din bagaj în vacanţa cu bebeluşul la mare? Cum să evităm să luăm toată casa cu noi

8 iulie 2021
Ce nu trebuie să lipsească din bagaj în vacanţa cu bebeluşul la mare? Cum să evităm să luăm toată casa cu noi

Prima vacanţă cu bebeluşul este un moment mult-aşteptat, dar şi o provocare de proporţii pentru proaspeţii părinţi. De aceea, aceştia sunt tentaţi să pregătească un bagaj uriaş pentru cel mic atunci când pleacă de acasă. Evident, la finalul vacanţei, constatarea generală este că mare parte dintre lucruri au fost cărate degeaba. 

Iată câteva sfaturi pentruun bagaj practic, care vă va face vacanţa alături de cel mic mai uşor.

Ce NU trebuie să lipsească din bagaj

– scutece (şi şerveţe umede). Nu luaţi scutecele necesare pentru tot sejurul. Luaţi doar câţi consideraţi că vă sunt necesari pentru drum plus încă o zi. Scutecele sunt voluminoase şi, în plus, găsiţi la orice magazin de la destinaţie.

– câte un rând de haine pentru fiecare zi (mai ales dacă nu vreţi să spalaţi în vacanţă). Alegeţi haine din materiale naturale, aşa încât copilul să se simtă confortabil. Recomand body-uri cu mânecă scurtă pentru perioada verii. EVITAŢI să luaţi rochiţe bufante sau alte hăinuţe elegante. Copilul trebuie să stea cât mai confortabil.

– dacă nu alăptaţi, luaţi lapte praf necesar pentru întreg sejurul. Mai ales dacă bebeluşul vostru mănâncă o formulă specială. E posibil să nu o găsiţi la destinaţie. Luaţi suficiente biberoane şi sterilizatorul.

– trusă medicală (voi reveni într-un articol viitor cu tot ce trebuie să conţină trusa medicală de vacanţă)

– jucăria favorită, păturica, suzetele sau orice altceva ştiţi că îi oferă confort copilului sau de care copilul este foarte ataşat

– cărucior – nu vreţi să căraţi copilul în braţe toată vacanţa. Ar fi inconfortabil atât pentru voi, cât şi pentru el, căci se poate supraîncălzi de la contactul cu pielea voastră

– sistem de purtare – pentru plimbările pe plajă, veţi avea nevoie de sistem de purtare. Nu veţi putea folosi căruciorul prin nisip. Alegeţi un sistem de purtare special conceput pentru perioada verii.

– sistem de purtare pentru apă – va fi mai uşor să intraţi în apă cu cel mic

– scutece pentru apă – sunt scutece special concepute

– dacă bebeluşul stă deja în funduleţ, luaţi o piscină gonflabilă (o puteţi cumpăra de la destinaţie), o umpleţi cu apă şi o ţineţi lângă dvs

– pălăriuţe pentru copil (căutaţi pălăriuţe din material cu protecţie UV)

– PAŞAPORTUL COPILULUI – chiar dacă mergeţi în ţări din Uniunea Europeană şi voi nu aveţi nevoie de paşaport, nu uitaţi că cel mic trebuie să aibă paşaport la orice ieşire din ţară.

Nu vă îngrijoraţi dacă aţi uitat ceva acasă. În principiu, veţi găsi la destinaţie orice obiect de care aveţi nevoie!

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa