Testimoniale

Încep prin a transmite mii de mulțumiri moașei Vania și echipei Active Center pentru tot ajutorul și sprijinul acordat în perioada sarcinii și după naștere, atât pentru mine, cât și pentru bebelușa mea. Am urmat cu drag cursurile oferite în cadrul Active Center și susținute de doamna Vania pentru pregătirea mea pentru o naștere naturală asumată 🙂 Am optat și pentru programul de gimnastică și perineu-fit, participând la acest program o dată pe săptămână.
Toate acestea mi-au fost de mare ajutor și după 6 luni de pregătire, am reușit să nasc ușor (aș spune acum) natural, cu perineu intact, o fetiță sănătoasă cu greutatea de 2950 de grame
Ascultând de sfaturile și recomandarea moașei Vania, am ales să optez să mă pregătesc acasă, în paralel, și cu Epi-no, care m-a ajutat să îmi antrenez perineul pentru o dilatare mai ușoară în timpul nașterii. L-am folosit timp de aproximativ 2 luni, cu o frecvență de 2-3 ori/săptămâna, timp de 10 minute, urmând exercițiile recomandate pentru perioada prenatală.
Aparatul Epi-no l-am cumpărat direct de la Active Center, împreună cu gelul lubrifiant necesar pentru utilizarea acestuia.
Un alt serviciu minunat pe care Active Center îl oferă și de care m-am bucurat, atât eu cât și bebelușa mea, este masajul: pentru gravide (masaj de relaxare și masaj pentru perineu) și cel pentru bebeluși.
Fiind la primul copil, am decis că împreună cu soțul meu să participăm și la cursul de îngrijire și prim-ajutor pentru bebeluș. Ne-au ajutat mult în noua meserie de părinte, toate informațiile, îndrumările și explicațiile primite la curs.
Am apelat cu încredere imediat după naștere și la consultanță în alăptare și ajutorul moașei la prima băiță a bebelușei – toate acestea mi-au fost de mare folos.  De la 5 zile după naștere alăptez exclusiv la sân și acesta este un beneficiu extraordinar pentru dezvoltarea bebelușului și un confort de nedescris pentru mine că mamă.

Corina C, mamă la 37 de ani

Am născut pe 20.07.2021. Am avut un travaliu tare lung, în total 30h din momentul în care au început contracțiile și până am avut-o pe Ana în brațe. Dincolo de durată, provocarea mare a fost legată de modul „dute-vino” în care s-au derulat lucrurile. Când părea că devin contracțiile regulate, mă întorceam la intervale de 10 minute și tot așa. A fost nevoie de foarte multă prezență și concentrare și aici simt că m-a ajutat tot ce am acumulat în călătoria sarcinii. Apoi, când credeam că se termina totul, aveam dilatația maximă dar fata era prea sus și fără rotație completă. Au mai fost necesare 2h pentru completarea procesului. Așa cum spuneați și la curs, faptul că stăteam întinsă pe masa, imobilizată și singură nu mi-a adus beneficii. Nici expulzia nu s-a lasat mai prejos, a durat cam 30 de minute de împins cu forța pe care nu știu de unde am mai avut-o. Ce m-a ajutat tare mult a fost să aplic respirația vântul de primăvară pe fiecare contracție și tehnica mindfulness – la spital am găsit un cui in perete pe care îl fixam cu privirea pe fiecare contracție și încercam să îmi mențin mintea acolo și să nu mă gândesc la cât mai durează. Nu am născut cu perineu intact, am avut o mică ruptura dar am scăpat de epiziotomie. Per total a fost o experiență extrem de grea dar pe care am traversat-o tocmai pentru că eram pregătită. Mulțumesc pentru însoțire! Sunt fericită că am reușit să nasc așa cum mi-am dorit!

Andreea Chirilă, psiholog. Mamă de curând

Voiam să vă mulțumesc pentru că ați făcut posibil să particip la cele 2 cursuri! Îi mulțumesc enorm moașei Vania pentru informațiile primite. Am născut natural, fără epidurală, doar cu o perfuzie de paracetamol. M-am dilatat mult mai repede decât au crezut iar cand au vrut sa îmi pună epidurala eram la aproape 10 cm. În 2 ore am ajuns de la 3 cm la 10 cm. Toată nașterea a durat 8 ore din momentul când am ajuns la spital (fără nicio durere), până când am avut fetița în brațe. Totul datorita cursului! În permaneță am stat în picioare și am adoptat doar poziții gravitaționale. A fost extrem de dureros la sfârșit dar am avut în permanenta în gând ” nu lupta cu durerea! Respiră „.

 

Sorina Fotache, româncă stabilită în Germania

Am avut o surpriză plăcută cu cursul de Mindfulness Mouvement susținut de moașa Vania. Mi se pare o combinație ideală, aceasta de mișcare conștientă, care se potrivește de minune cu felul în care privesc eu sarcina și nașterea – naturală, firească și ancorată în aici și acum.

Durata cursului e potrivită, mișcările sunt accesibile, unele dintre ele (pentru mine unduirile și meditația mersului) fiind chiar foarte plăcute și relaxante. Faptul că am ocazia să întâlnesc și să mă conectez și cu alte gravide e un bonus binevenit. Sunt recunoscătoare pentru această resursă gratuită și o recomand tuturor!

 

Andreea Pop, gravidă, psiholog

Bună ziua, dragă doamnă Vania. Astăzi am fost la medicul ginecolog, la controlul de 36 de săptămâni, și am realizat că ceea ce medicii îți spun cu ajutorul unui aparat, dumneavoastră mi-ați spus fără niciun ajutor tehnic, doar cu ajutorul mâinilor dumnesvoastră. Copilul este fix așa cum ați spus, cu capul în jos, cu spatele pe partea stângă și cu piciorușele în coastele mele. Am plecat din cabinetul medicului cu un singur gând și anume acela că moașa te consultă „pe simțite, nu pe văzute”, și nu dă greș. Vă mulțumesc foarte mult pentru liniștea și încrederea pe care mi le transmiteți de fiecare dată când ne vedem online sau face2face! Grăsuțul din burtică vă salută și el.

Roxana Gaiu

Cu câteva zile înainte de declanșarea stării de urgență COVID-19, Cristina Ticoi m-a contactat și a venit de la Constanța în București cu rugămintea de a face împreună cursurile  de pregătire pentru naștere: „Info Q&A Perineu, „Nașterea asumată, da pot” și „Alăptarea”. Cristina a născut natural la Maternitatea Isis Constanța.
Am devenit mamă pentru prima oară și am hotărât să nasc 100% natural. Este important ca nașterea să nu fie o experiență traumatizantă, prin urmare, am hotărât să merg la Moașa Vania, la București, să mă informez despre nașterea naturală. Știam că sistemul medical nu mi-ar fi permis să nasc fără adjuvante tip ,,epidurală”, ,,oxitocină”, poate chiar ,,cezariană”, mai ales dacă m-ar fi prins ,,nepregătită”. Fiind o persoană pragmatică, am vrut să învăț despre procesul prin care trece corpul meu în timpul travaliului. Vania a știut să îmi explice cu ușurință fiecare fază și să mă învețe cum să le gestionez pe fiecare în parte prin Respirație, Relaxare, Răbdare – regula celor trei R. Astfel, am născut spontan, în apă, nemedicalizat, iar experiența a fost una înălțătoare de-a dreptul. Tot ceea ce am învățat de la Vania a fost de folos, dar regula celor 3R este o regulă de aur! În plus, lactația s-a instalat instantaneu. Încă un avantaj al nașterii naturale, pentru că – știu de la Vania – ora magică este pasul cel mai important imediat după naștere în stimularea precoce a lactației. Sunt foarte încântată că am cunoscut-o.  Toate gravidele care vor să apeleze la serviciile unei moașe, trebuie să știe că Moașa Vania oferă și sfaturi de nutriție, exerciții fizice, exerciții pentru perineu… Vania mai înseamnă sprijin în alăptare și îngrijire a bebelușului. Ajutorul și cunoștințele ei sunt pentru înainte, dar și după…”

Cristina Ticoi

Experiența Epi-No

Am aflat despre Epi-No în timpul cursurilor Lamaze; una dintre colege îl folosea din trimestrul II de sarcină și era foarte încântată. Eu eram însărcinată în 30 de săptămâni deja, însă am hotărât să profit de timpul rămas pentru a mă pregăti cât mai bine pentru nașterea naturală.
Am achiziționat Epi-No de la Active Center și am beneficiat și de o ședință de consultanță, în care mi-au fost prezentate informații despre anatomia perineului, felul în care este afectat de nașterea naturală și importanța unui perineu sănătos.
Am început cu exercițiile de tonifiere, în fiecare seară, câte 10 minute, însoțite de muzică de relaxare. Din săptămâna 37 am început și exercițiile de dilatare. Acestea mi s-au părut mai dificile și nu am reușit să trec mai departe de 7cm. Cu toate acestea, am născut natural, fără epiziotomie (băiețelul meu a avut 3,075 kg la naștere).
Sunt convinsă că Epi-No a avut un rol important în acest proces, l-am recomandat și îl recomand în continuare, cu mare drag, viitoarelor mamici. 
Aceasta a fost experiența mea cu Epi-no.

Ioana Iordache

A fost primul meu travaliu şi am început să-mi pregătesc perineul cu Epi-No de când aveam 36 săptămâni, până la naştere în săptămâna 41.
A fost mult mai uşor să folosesc Epi-No decât să-mi fac singură masaj perineal sau să-mi conving partenerul să o facă. Asta mi-a dat multă încredere în travaliu şi alături de cursul de hypnobirthing a rezultat o naştere 100% naturală, fără intervenţii medicamentoase, epiziotomie sau rupturi.
Pregătirea a costat, într-adevăr, dar rezultatele au fost foarte valoroase şi din acest motiv recomand aceste metode tuturor.

Anna Roztosia

Vă mulțumesc că ați adus acest dispozitiv si la noi și pentru că l-ați promovat. Deși l-am achiziționat de la centru când eram gravidă în săptămâna 35, am început să-l folosesc din săptămâna 37. Am avut două săptămâni de antrenament, întrucât la 39 de săptămâni și o zi am născut. A fost suficient, am ajuns la o dilatație de 9 cm cu o zi înainte de a naște. Nașterea a fost 100% naturală, iar o mare parte din reușită o datorez Epi-No-ului. În primul rând pentru confortul psihic pe care mi l-a oferit – cel mai teamă din tot procesul nașterii îmi era de necesitatea unei epiziotomii sau de producerea unei rupturi. Epi-No mi-a luat 90% din teamă, iar pentru acest lucru simt nevoia să vă mulțumesc.
Dupa experiența mea, doamna doctor care mi-a urmărit sarcina l-a recomandat gravidelor. Sper să contribui la popularizarea lui. Îl voi recomanda tuturor cunoștințelor. Dacă știam de la început de el mă scuteam de 35 de săptămani de gânduri negre și întrebări.
Va mulțumesc!

Nicoleta Popa

La recomandarea medicului care m-a diagnosticat cu prolaps uterin, m-am adresat specialistei de la Active Family Center, doamnei Vania Limban,  pentru a efectua un program de gimnastică intimă pentru întărirea musculaturii planşeului pelvin, care susţine uretra, vezica urinară, uterul şi rectul. Urmare a exerciţiilor efectuate sub îndrumarea doamnei Limban, după un program de exerciţii şi de utilizare a dispozitivului EPI-NO DELFINE, am reuşit să identific şi să controlez musculatura planşeului pelvin. Sănătatea s-a ameliorat considerabil, reducând stresul provocat de situaţia extrem de neplăcută determinată de slăbirea musculaturii muşchilor puboccigeni (Kegel).
Exerciţiile şi utilizarea dispozitivului EPI-NO DELFINE, care au devenit o rutină, menţin această situaţie benefică sănătăţii fizice şi mentale.

Ilaria Doucet

Pe perioada primei mele sarcini am căutat tot felul de modalităţi pentru a-mi pregăti perineul, deoarece eram îngrozită de ideea de a fi tăiat perineul la naştere (epiziotomie). O prietenă mi-a povestit despre acest „balon” – Epi-No. La început mi s-a părut foarte scump, dar faptul că ea nu a avut nicio problemă la naştere, m-a determinat să îl iau în considerare. După ce am cerut părerea medicului meu ginecolog, l-am cumpărat şi am fost surprinsă cât de bine erau structurate instrucţiunile şi multitudinea de exerciţii pe care le puteai face.
Am început să-l folosesc la începutul ultimului trimestru de sarcina pentru tonifierea perineului. M-a ajutat extrem de mult să înţeleg cum va trebui să contract şi să relaxez eficient perineul în timpul naşterii. Apoi în ultimele 3 săptămâni de sarcină l-am folosit în fiecare zi pentru a face stretching-ul perineului aşa cum era recomandat în instrucţiuni, dar şi de către moaşă mea. Chiar dacă nu am reuşit să umflu balonul mai mult de 7-8 unităţi pe grila de măsurare nu a fost nevoie că perineul meu să fie tăiat la naştere şi nici alte răni nu s-au produs. După experienţă mea îl recomand fără rezerve tuturor femeilor însărcinate, aşa cum am făcut-o şi pentru prietenele mele care, în final, au avut experienţe la fel de bune că a mea.

Iuliana Hayrhofer – Viena, Austria

Recomand tuturor femeilor şi mai ales viitoarelor mămici să folosească dispozitivul Epi-No pentru tonifierea perineului înainte de naştere. Am născut natural un băieţel de 4 kg, circumferinţă 35 cm, 56 de cm lungime şi, deşi pare incredibil, am perineul intact datorită acestui aparat care funcţionează după un principiu foarte simplu. Este păcat să nu va pregătiţi din timp pentru ceea ce înseamnă o naştere, pentru că nu este uşor, mai ales că nu ai cum să ştii despre ce este vorba în cazul primei naşteri.
În timpul antrenamentului cu Epi-No începi să realizezi cam la ce întindere musculară este expus perineul şi după părerea mea, nici nu are cum să nu se fisureze dacă zona nu este pregătită prin pre-dilataţie vulvară sau cel puţin masaj.
Am avut parte de o naştere foarte frumoasă, aşa cum doresc tuturor femeilor să se bucure de un astfel de moment unic în viaţă lor, pentru că este incredibil să dai viaţă unui copil. Vreau să-i mulţumesc doamnei Vania pentru tot suportul şi informaţiile pe care mi le-a dat. Îmi doresc să aud că dispozitivul Epi-No a ajuns să fie folosit de toate femeile în toate spitalele din ţară, poate aşa va dispărea şi frică de naştere naturală, pentru că în sfârşit s-a găsit antidotul! Multă sănătate şi naşteri uşoare!

Ioana D.

Experiența nașterii și lăuziei cu Moașa Vania

După cum știți, am fost destul de rezervată și în privința sarcinii, dar și după ce s-a născut baiețelul nostru, din varii motive. Însă, aș vrea sa vă vorbesc despre norocul pe care l-am avut ca proaspată mămică, să întâlnesc o moașă precum Vania Limban.
Pe lângă multele-i realizări pe plan profesional, este și un om bun care a devenit parte din familie. Ce face ea? Tot! Tot ce nu știi tu, tot ce ți-e ție frică, tot ce nu credeai că are nevoie copilul tău. Sprijinul ei în dezvoltarea băiețelului nostru este neprețuit.
Habar n-aveam că la 2 săptămâni de viață, chiar și un copil născut puțin mai devreme are voie să înoate în cadă. Ba chiar este indicat. Habar nu aveam că masajul bebelușului este atât de complex și important. Habar nu aveam despre multe chestii legate de alăptat, căci da! Datorită minunatei asistente pe care am avut-o în spital, a doctorului neonatolog Cristina Chiriac – o doamnă incredibilă și a doamnei Vania, am înțeles cât este de important laptele matern și cum să reușesc să alăptez corect și eficient și cum să păstrez lactația. Am învățat atât de multe chestii pe care nu prea le găsești prin cărți sau broșuri. Am învățat live și am avut profesori buni.
Dragi mămici, eu vă recomand cu căldură să mergeți la cursurile dumneaei. Pe lângă dragostea necondiționată și alăptarea (în cazul mămicilor care pot), doamna Vania e următoarea pe listă.

Cristina Stroe, cântăreață și mamă 

O cunosc pe Vania de 14 ani, o recomand cu cea mai mare încredere. M-a ajutat şi îndrumat în 3 sarcini şi datorită ei am născut natural şi fără anestezie. Am înţeles ce înseamnă durerea şi cum o putem gestiona. Orice mămică trebuie aibă o persoană calificată care o îndrume şi o ajute în asemenea situaţii, iar eu o recomand cu drag pe Vania! Vania, te cunosc de atâta timp şi ești o amintire minunată pt cele mai importante momente din viaţă mea de femeie şi mamă.

Maria Mirela Dan

Pentru mine, alăptarea a fost o piatră de încercare. Am născut natural în data de 28 ianuarie și hrănesc copilul exclusiv la sân. Asta și datorită Vaniei și faptului că înainte să nasc am urmat cursul de alăptare la Active Center. După o luna jumătate de la naștere, când credeam că a trecut pericolul de a face mastită, copilul meu a renunțat la o masă din timpul nopții, eu nu am golit sânul cu pompă și m-am trezit într-o dimineață cu sânul drept angorjat și cu o pată roșie pe el. Nu a durat mult timp și au început și frisoanele.
Când am ajuns la o temperatură a corpului de 38 de grade, m-am convins că nu e de glumit și trebuie să iau măsuri. Am sunat-o pe Vania și într-o convorbire de câteva minute a reușit să mă liniștească și să-mi creioneze clar și un plan. Am urmat îndeaproape pașii: am golit sânii cu pompă, constant, am masat dinspre axilă spre mamelon cu putere, am pus pe sâni foi de varză, m-am hidratat, am luat paracetamol și am purtat toată noaptea șosete udate cu oțet. Scopul principal a fost să scad febră sub 37.5 grade, că să pot alăpta în continuare. În câteva ore febră a scăzut, am reînceput să alăptez normal. Ziua următoare, la fiecare masă am pus copilul la sânul cu probleme că să-l golească el. După ce se sătura, goleam celălalt sân cu pompă. Procedura a durat cam 48 de ore. Mai apoi, totul a reintrat în normal. Am continuat să masez sânul chiar dacă a trecut roșeață, iar sânul s-a relaxat. Mulțumesc Vaniei pentru grijă, răbdarea și dragostea pe care le împărtășește fiecărei mame cu care intră în contact și pe care mi le-a oferit și mie necondiționat.

Nicoleta Mănăilă

Despre cursurile pe Skype cu Moașa Vania

Despre doamna Vania, numai cuvinte de laudă. Am început cursurile pentru naștere în săptămâna 34. Toate lucrurile pe care dumneaei mi le-a prezentat mi-au fost de mare ajutor. O naștere ușoară și naturală, controlul emoțiilor și pregătirea pentru întâmpinarea bebelușului sunt doar câteva dintre subiectele pe care le-am abordat pe parcursul acestor cursuri. De asemenea, nașterea cu perineul intact a fost unul dintre lucrurile la care am ținut foarte mult și care s-a realizat cu ajutorul aparatului Epi No, la recomandarea doamnei Vania. Deși nașterea este diferită pentru fiecare dintre noi, sunt convinsă că ceea ce se regăsește în aceste cursuri este exact ceea ce orice viitoare mămică are nevoie pentru un parcurs excelent. Mulțumesc din suflet pentru tot!

Laura Milentina, Franța

Despre ce facem noi la Active Center

Sunt foarte mulțumită că, datorită doamnei Vania Limban, l-am alaptat exclusiv pe băiețelul nostru până la 6 luni și alternat cu mâncare solidă până la 11 luni jumătate, când s-a autoînțarcat, ținând cont că s-a născut prematur, iar eu nu aveam sfârcurile deloc formate. Vă mulțumesc din toată inima și vă voi recomanda cu drag ori de câte ori voi avea ocazia.

Oana Grigore

Doamna Vania, vreau   mulţumesc din suflet pentru cursuri și   spun  mi-au fost de mare folos! 😊Am născut pe 17 martie, natural, fără epidurală și cu perineu intact, după 12 ore de travaliu în care soţul mi-a masat spatele la fiecare contracție. 3.330 de grame a avut CălinŞi doamna doctor Mihăilescu de la Regina Maria a fost minunată, a avut multă răbdare. Şi mi-a spus mereu ce-mi face și m-a întrebat la fiecare decizie dacă sunt de acord. A fost o experienţă de vis, cum nici nu mă aşteptam. Și moaşa, doamna Silvia, la fel – de notă 10. Aşa  abia acum  cred  se poate! Am avut mari dubii dar nu s-a adeverit nici o teamă de-a mea, din fericire. Aşa  vă spun sarutmâna pentru pregătirea şi curajul pe care mi le-aţi dat! Nu cunosc prea mulţi oameni în București – fiind aici de doar un an, dar vă voi recomanda cu mult drag, de câte ori voi avea ocazia. Vă doresc multă sănătate și putere de muncă!!!

Monica Andrei

Nu pot decât să repet: moașa Vania Limban și echipa ei de la Active Center colaborează îndeaproape cu un medic extraordinar, Dr. Niculescu Iosif. Amândoi vorbesc engleza (Dr. Niculescu și germana) și sunt în favoarea nașterii naturale. De asemenea, Dr. Niculescu este unul dintre foarte puținii obstetricieni de aici care se gândește de două ori înainte de a vă prescrie un medicament sau de a vă spune să vă vaccinați bebelușul imediat după naștere. Grație îngrijirilor acestor doi specialiști, sarcina mea a însemnat o experiență extraordinară. De asemenea, recomand cu căldură nașterea asistată de ei la Medicover (din păcate, în acest moment nu este posibil să naști la domiciliu în România).

Karolina EM

Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa