Retonifierea perineului trebuie începută imediat după naștere și continuată timp de 6 săptămâni în perioada postnatală, cunoscută și sub numele de „lăuzie”. Exercițiile recomandate în această perioadă sunt Kegel și perineum fit.
Puteți să începeți să le practicați din prima zi după naștere, chiar și dacă aveți epiziotomie. În acest caz, pe lângă faptul că efectul lor va fi de tonifiere a mușchilor perineali, contractura și relaxarea lor vor contribui la intensificarea circulației sanguine din zonă și la o vindecare mai rapidă a țesuturilor afectate de epiziotomie sau rupturi. Nu există riscul ca, efectuându-le, să se producă rupturi.
După 6 săptămâni, odată ce ați făcut vizita postnatală la medicul ginecolog și aveți recomandarea de a vă reîncepe viața sexuală, una dintre cele mai eficiente metode de continuare a tonifierii perineului este Dispozitivul Epi-No, care are câteva beneficii în plus față de exercițiile Kegel și cele de perineum fit:
Epi-No se va folosi pe o perioadă de 6 luni, de 2-3 ori pe săptămână. Veți putea urmări modul în care progresează tonifierea perineului vostru prin măsurătorile pe care le veți face foarte simplu datorită manometrului încorporat. Folosirea Epi-No se poate face în deplină armonie cu un program de gimnastică de tonifiere perineală postnatală.
Dupa achiziționarea unui dispozitiv Epi-No de la Active Center beneficiați pe perioada începerii folosirii lui de un „bonus” de 3 ședințe de consultanță.
De asemenea, vă recomandăm ședința de „Info Q & A Perineu Postnatal”! Abordăm în detaliu aspectele legate despre cum este inflențat statusul perineului de modificările hormonale și de nașterea, metodele de retonifiere postnatală și toate detaliile legate de folosirea Epi-No.
Foto: Ava Sol / Unsplash