Dispozitivul Epi-No: beneficiile utilizării postnatale

11 August 2020
Dispozitivul Epi-No:  beneficiile utilizării postnatale

Retonifierea perineului trebuie începută imediat după naștere și continuată timp de 6 săptămâni în perioada postnatală, cunoscută și sub numele de „lăuzie”.  Exercițiile recomandate în această perioadă sunt Kegel și perineum fit.

Puteți să începeți să le practicați din prima zi după naștere, chiar și dacă aveți epiziotomie. În acest caz, pe lângă faptul că efectul lor va fi de tonifiere a mușchilor perineali, contractura și relaxarea lor vor contribui la intensificarea circulației sanguine din zonă și la o vindecare mai rapidă a țesuturilor afectate de epiziotomie sau rupturi. Nu există riscul ca, efectuându-le, să se producă rupturi.

După 6 săptămâni, odată ce ați făcut vizita postnatală la medicul ginecolog și aveți recomandarea de a vă reîncepe viața sexuală, una dintre cele mai eficiente metode de continuare a tonifierii perineului este Dispozitivul Epi-No, care are câteva beneficii în plus față de exercițiile Kegel și cele de perineum fit:

  • Epi-no acționează și la nivelul mușchilor bulbocavernoși, care căptușesc vaginul. Aceștia sunt responsabili de tonusul crescut al pereților lui. Epi-No contribuie la tonifierea acestora și, implicit, la o calitate excelentă a relației intime de cuplu după naștere
  • Epi-No crește șansa menținerii integrității vaginului și perineului la o naștere  ulterioară, făcând posibilă nașterea cu perineu intact chiar și după o primă naștere la care ați avut perineul tăiat (epiziotomie) – vedeții rezultate studii www.epi-no.de!!!
  • Epi-No oferă posibilitatea evaluării cu exactitate a retonifierii perineului prin manometrul cu care este dotat.
  • Epi-No poate fi folosit și în corelație cu câteva exerciții descrise în cărticica de instrucțiuni care-l însoțește.
  • Epi-No nu necesită prezența unui cadru medical (ginecolog, moașă, kinetoterapeut) pe parcursul folosirii lui. Puteți să-l utilizați singure!
  • Epi-No este recomandat să fie folosit atât după o naștere naturală, cât și după o operație cezariană, deoarece în ambele cazuri tonusul perineului este influențat de modificările hormonale din perioada sarcinii.

Epi-No se va folosi pe o perioadă de 6 luni, de 2-3 ori pe săptămână. Veți putea urmări modul în care progresează tonifierea perineului vostru prin măsurătorile pe care le veți face foarte simplu datorită manometrului încorporat. Folosirea Epi-No se poate face în deplină armonie cu un program de gimnastică de tonifiere perineală postnatală.

Dupa achiziționarea unui dispozitiv Epi-No de la Active Center beneficiați pe perioada începerii folosirii lui de un „bonus” de 3 ședințe de consultanță.

De asemenea, vă recomandăm ședința de „Info Q & A Perineu Postnatal”! Abordăm în detaliu aspectele legate despre cum este inflențat statusul perineului de modificările hormonale și de nașterea, metodele de retonifiere postnatală și toate detaliile legate de folosirea Epi-No. 

Foto: Ava Sol / Unsplash

ArchivesNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa