Descoperă bucuria de a naște!

Descoperă bucuria de a naște!

Midwife Vania’s Center

Active Family Center

Produsele si serviciile Active Center pot fi achizitionate folosind Voucherele Materna
Cere informații

Integrated services for pregnant women, new mothers, and babies

Birth is not just about bringing our sons and daughters into the world. It turns women into strong, competent, and capable mothers, who know their inner strength and enjoy self-confidence. A mother who gives birth naturally will forever remain a strong and responsible woman.” Vania Limban, independent midwife.

Active Family Center helps and supports future parents to understand the values and principles of birth, to form their own choices that prioritize the health and safety of mother and child, during birth and afterwards.

Live „De vorbă cu Vania Limban, moașa ta de suflet”

Marți de la 18:30, pe pagina de Facebook a Moașei Vania (ZOOM)
Discuții interactive cu invitați despre naștere, perineu, îngrijirea bebelușului, alăptare din perspective tradiționale și/ sau moderne care folosesc tehnici și metode de ultimă oră.

Informează-te

Știri, articole și evenimente

Active Family Center Team

The ACTIVE FAMILY CENTER team consists of experienced professionals who help couples prepare thoroughly for their most important mission: giving birth and caring for a child.

In keeping with the most effective teaching methods, the theoretical and practical courses are dynamic and interactive, using digital tools and specialized props.

Active Family Center instructors in charge of physical preparation through gymnastics and massage-induced relaxation are specialized in working with pregnant women, new mothers, and babies, so that our clients always feel comfortable and safe.

VANIA LIMBAN VANIA LIMBAN

Independent midwife, founder of our center

SIMONA IVAN SIMONA IVAN

Doula and Massage Therapist

LARISA CHIRIAC LARISA CHIRIAC

Pediatrician

MIRUNA ANDREI MIRUNA ANDREI

Junior midwife

Sunt foarte mândră de bebelușul meu pentru că a participat activ la propria sa naștere. Sunt foarte încrezătoare în mine ca mămică, pentru că am reușit să nasc natural și îi sunt profund recunoscătoare Vaniei pentru că mi-a fost alături în timpul travaliului și mâinile ei au fost cele care “l-au născut” pe Damian odată cu mine.

Carmen Carmen

Mi-am dorit foarte mult să nasc natural cât mai ușor posibil și am început să caut informații. Astfel am aflat despre Epi-No și am dorit să-l încerc. Începând cu săptămâna 31 de sarcina l-am folosit aproape zilnic pentru tonifierea perineului. În săptămâna 40 am născut vaginal cu perineul intact. A fost o naștere frumoasă și fără multă durere. Recomand fără rezerve Epi-No atât pentru pregătirea nașterii, cât și pentru recuperarea de după naștere.

Ionela Maier Ionela Maier

Mă simt ca acasă când merg la centrul Vaniei. Foarte cordial, primitor și profesional. Este ideal și dacă nu vorbiți românește, dar locuiți în București. Personalul face totul posibil să pot participa și eu la toate cursurile care mă interesează.

Margret Ooju Vaar Margret Ooju Vaar

Bună ziua, dragă doamnă Vania. Astăzi am fost la medicul ginecolog, la controlul de 36 de săptămâni, și am realizat că ceea ce medicii îți spun cu ajutorul unui aparat, dumneavoastră mi-ați spus fără niciun ajutor tehnic, doar cu ajutorul mâinilor dumnesvoastră. Copilul este fix așa cum ați spus, cu capul în jos, cu spatele pe partea stângă și cu piciorușele în coastele mele. Am plecat din cabinetul medicului cu un singur gând și anume acela că moașa te consultă „pe simțite, nu pe văzute”, și nu dă greș. Vă mulțumesc foarte mult pentru liniștea și încrederea pe care mi le transmiteți de fiecare dată când ne vedem online sau face2face! Grăsuțul din burtică vă salută și el.

Roxana Gaiu

Cu câteva zile înainte de declanșarea stării de urgență COVID-19, Cristina Ticoi m-a contactat și a venit de la Constanța în București cu rugămintea de a face împreună cursurile de pregătire pentru naștere: „Info Q&A Perineu, „Nașterea asumată, da pot” și „Alăptarea”. Cristina a născut natural la Maternitatea Isis Constanța. Am devenit mamă pentru prima oară și am hotărât să nasc 100% natural. Este important ca nașterea să nu fie o experiență traumatizantă, prin urmare, am hotărât să merg la Moașa Vania, la București, să mă informez despre nașterea naturală. Știam că sistemul medical nu mi-ar fi permis să nasc fără adjuvante tip ,,epidurală”, ,,oxitocină”, poate chiar ,,cezariană”, mai ales dacă m-ar fi prins ,,nepregătită”. Fiind o persoană pragmatică, am vrut să învăț despre procesul prin care trece corpul meu în timpul travaliului. Vania a știut să îmi explice cu ușurință fiecare fază și să mă învețe cum să le gestionez pe fiecare în parte prin Respirație, Relaxare, Răbdare – regula celor trei R. Astfel, am născut spontan, în apă, nemedicalizat, iar experiența a fost una înălțătoare de-a dreptul. Tot ceea ce am învățat de la Vania a fost de folos, dar regula celor 3R este o regulă de aur! În plus, lactația s-a instalat instantaneu. Încă un avantaj al nașterii naturale, pentru că – știu de la Vania – ora magică este pasul cel mai important imediat după naștere în stimularea precoce a lactației. Sunt foarte încântată că am cunoscut-o. Toate gravidele care vor să apeleze la serviciile unei moașe, trebuie să știe că Moașa Vania oferă și sfaturi de nutriție, exerciții fizice, exerciții pentru perineu… Vania mai înseamnă sprijin în alăptare și îngrijire a bebelușului. Ajutorul și cunoștințele ei sunt pentru înainte, dar și după…”

Cristina Ticoi

Experiența Epi-No Am aflat despre Epi-No în timpul cursurilor Lamaze; una dintre colege îl folosea din trimestrul II de sarcină și era foarte încântată. Eu eram însărcinată în 30 de săptămâni deja, însă am hotărât să profit de timpul rămas pentru a mă pregăti cât mai bine pentru nașterea naturală. Am achiziționat Epi-No de la Active Center și am beneficiat și de o ședință de consultanță, în care mi-au fost prezentate informații despre anatomia perineului, felul în care este afectat de nașterea naturală și importanța unui perineu sănătos. Am început cu exercițiile de tonifiere, în fiecare seară, câte 10 minute, însoțite de muzică de relaxare. Din săptămâna 37 am început și exercițiile de dilatare. Acestea mi s-au părut mai dificile și nu am reușit să trec mai departe de 7cm. Cu toate acestea, am născut natural, fără epiziotomie (băiețelul meu a avut 3,075 kg la naștere). Sunt convinsă că Epi-No a avut un rol important în acest proces, l-am recomandat și îl recomand în continuare, cu mare drag, viitoarelor mamici. Aceasta a fost experiența mea cu Epi-no.

Ioana Iordache

A fost primul meu travaliu şi am început să-mi pregătesc perineul cu Epi-No de când aveam 36 săptămâni, până la naştere în săptămâna 41. A fost mult mai uşor să folosesc Epi-No decât să-mi fac singură masaj perineal sau să-mi conving partenerul să o facă. Asta mi-a dat multă încredere în travaliu şi alături de cursul de hypnobirthing a rezultat o naştere 100% naturală, fără intervenţii medicamentoase, epiziotomie sau rupturi. Pregătirea a costat, într-adevăr, dar rezultatele au fost foarte valoroase şi din acest motiv recomand aceste metode tuturor.

Anna Roztosia

Vă mulțumesc că ați adus acest dispozitiv si la noi și pentru că l-ați promovat. Deși l-am achiziționat de la centru când eram gravidă în săptămâna 35, am început să-l folosesc din săptămâna 37. Am avut două săptămâni de antrenament, întrucât la 39 de săptămâni și o zi am născut. A fost suficient, am ajuns la o dilatație de 9 cm cu o zi înainte de a naște. Nașterea a fost 100% naturală, iar o mare parte din reușită o datorez Epi-No-ului. În primul rând pentru confortul psihic pe care mi l-a oferit – cel mai teamă din tot procesul nașterii îmi era de necesitatea unei epiziotomii sau de producerea unei rupturi. Epi-No mi-a luat 90% din teamă, iar pentru acest lucru simt nevoia să vă mulțumesc. Dupa experiența mea, doamna doctor care mi-a urmărit sarcina l-a recomandat gravidelor. Sper să contribui la popularizarea lui. Îl voi recomanda tuturor cunoștințelor. Dacă știam de la început de el mă scuteam de 35 de săptămani de gânduri negre și întrebări. Va mulțumesc!

Nicoleta Popa

La recomandarea medicului care m-a diagnosticat cu prolaps uterin, m-am adresat specialistei de la Active Family Center, doamnei Vania Limban, pentru a efectua un program de gimnastică intimă pentru întărirea musculaturii planşeului pelvin, care susţine uretra, vezica urinară, uterul şi rectul. Urmare a exerciţiilor efectuate sub îndrumarea doamnei Limban, după un program de exerciţii şi de utilizare a dispozitivului EPI-NO DELFINE, am reuşit să identific şi să controlez musculatura planşeului pelvin. Sănătatea s-a ameliorat considerabil, reducând stresul provocat de situaţia extrem de neplăcută determinată de slăbirea musculaturii muşchilor puboccigeni (Kegel). Exerciţiile şi utilizarea dispozitivului EPI-NO DELFINE, care au devenit o rutină, menţin această situaţie benefică sănătăţii fizice şi mentale.

Ilaria Doucet

Pe perioada primei mele sarcini am căutat tot felul de modalităţi pentru a-mi pregăti perineul, deoarece eram îngrozită de ideea de a fi tăiat perineul la naştere (epiziotomie). O prietenă mi-a povestit despre acest „balon” – Epi-No. La început mi s-a părut foarte scump, dar faptul că ea nu a avut nicio problemă la naştere, m-a determinat să îl iau în considerare. După ce am cerut părerea medicului meu ginecolog, l-am cumpărat şi am fost surprinsă cât de bine erau structurate instrucţiunile şi multitudinea de exerciţii pe care le puteai face. Am început să-l folosesc la începutul ultimului trimestru de sarcina pentru tonifierea perineului. M-a ajutat extrem de mult să înţeleg cum va trebui să contract şi să relaxez eficient perineul în timpul naşterii. Apoi în ultimele 3 săptămâni de sarcină l-am folosit în fiecare zi pentru a face stretching-ul perineului aşa cum era recomandat în instrucţiuni, dar şi de către moaşă mea. Chiar dacă nu am reuşit să umflu balonul mai mult de 7-8 unităţi pe grila de măsurare nu a fost nevoie că perineul meu să fie tăiat la naştere şi nici alte răni nu s-au produs. După experienţă mea îl recomand fără rezerve tuturor femeilor însărcinate, aşa cum am făcut-o şi pentru prietenele mele care, în final, au avut experienţe la fel de bune că a mea.

Iuliana Hayrhofer – Viena,

Parteneri

Netopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa