Invitație la dezbaterea SEXed Talk! TEMA: mamele adolescente și educația sexuală

21 septembrie 2017
Invitație la dezbaterea SEXed Talk! TEMA: mamele adolescente și educația sexuală

CE: Dezbatere pe tema mamelor adolescente, a educaţiei privind sexualitatea în şcolisau, mai degrabă, lipsa acesteia şi alte subiecte conexe, în cadrul campaniei SEXed Talk.
DE CE: #România este pe locul I în UE privind sarcina la adolescente între 15 -19 ani *, 1 din 10 naşteri şi 1 din 10 avorturi se înregistrează la tinere sub 19 ani, peste 24.000 ** de minore rămân gravide într-un an şi 10.000 de copii sunt abandonaţi în spitale şi maternităţi anual.
CINE: Campania SEXed Talk este organizată de Societatea de Analize Feministe AnA, Fundaţia Tineri pentru Tineri şi Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală din România, în parteneriat cu Asociaţia Română Anti SIDA, Fundaţia Marie Stopes Internaţional România şi Asociaţia Moaşelor din România.
CÂND: 28 septembrie între orele 11:00-13:00.
UNDE: Biblioteca Metropolitană, Filiala Ion Creangă, Bucureşti, Stradă Christian Tell nr.10
CUM: Participarea este liberă în limita locurilor disponibile. Aşteptăm părinţi, profesori, cadre medicale, reprezentanţi ONG, responsabili cu politicile publice legate de subiect, mass media. Confirmări: Daniela Drăghici – daniela.drăghici@gmail.com.
28 septembrie este Ziua internaţională pentru dreptul la avort în condiţii de siguranţă, dar şi Ziua internaţională a dreptului de a şti, iar noi, activiştii pentru sănătatea reproducerii, rezistăm şi persistăm în pledoaria noastră pentru informarea corectă a tinerilor privind drepturile lor reproductive.
Dezbaterea va fi precedată de lansarea unui video tematic de către Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS), de Ziua Mondială a Contracepţiei, 26 septembrie, care va incită participanţii la discuţii pe subiecte legate de această tema. Reprezentanta Asociaţiei Moaşelor din România va pune în discuţie„Riscurile sarcinii la adolescente„.
Aşadar, notaţiva dată şi poftiţi la biblioteca de îndată!
* Date Eurostat, valabile pentru anul 2015
** Anuarul Statistic al României 2016, Institutul Naţional de Statistică

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa