Masajul perineului cu uleiuri esențiale

19 iunie 2019
Masajul perineului cu uleiuri esențiale

Masajul perineului cu uleiuri esențiale poate avea beneficii excelente în pregătirea perineului pentru naștere și refacerea lui după. Trebuie însă să luați în considerare că nu sunt recomandate toate uleiurile esențiale și, înainte de folosirea unui brand, pentru a verifica puritatea acestuia, trebuie să urmăriți:

  • dacă are trecut pe etichetă numele plantei din care este extras;
  • standardele de acreditare ale companiei care produce uleiurile;
  • metodele de producere;
  • țara de origine a plantelor și daca sunt marcate cu stikere de puritate.

 
Uleiurile esențiale se folosesc întotdeauna amestecate: 2-3 picături de ulei esențial cu ulei de cocos ca bază.
 
Masajul cu uleiuri esențiale în sarcinăajută la creșterea flexibilității pielii și elasticității țesutului perineal, contribuind substanțial la posibilitatea unei nașteri cu perineu intact.
Amestecul de ulei de cocos + lavandă + helichrysum are proprietatea de a ajuta pielea, reducând iritațiile și imperfecțiunile acesteia în pregătirea perineului pentru travaliu. Este recomandat să fie făcut zilnic începand din săptămâna 37 de sarcină.
 
Masajul perineului în timpul contracțiilor de screamăt din expulziefăcut cu blândețe ajută la menținerea relaxată a perineului, la stretching-ul lui treptat, scăzând riscul ruperii la naștere sau necesitatea practicării epiziotomiei. O combinație de ulei de cocos + tămâie + trandafir se poate pregăti în avans, urmând să fie păstrată într-o sticluță înschisă la culoare până la momentul folosirii, la declanșarea travaliului.
 
Dupa naștere, masajul intravaginal este excelent pentru refacerea, vindecarea, calmarea iritației și hidratarea mucoasei vaginale. O combinație de uleiuri esențiale de cocos + tămâie + helychrisum + câteva picături de apă se aplică în vagin și pe perineu, fie direct, fie folosind un spay.
 
Eu folosesc și recomand Uleiurile doTerra, iar ca sursă informațională pentru amestecuri, masaj perineu în sarcină, la naștere și după, cartea “Essential Oils for Pregancy, Birth, Babies”, de Stephanie Fritz.
 
Pentru informații suplimentare, înscriere în rețeaua doTerra sau achiziționare carte, contactați-ne: 0753 072 902 sau office@activecenter.ro

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa