Mersul pe jos în sarcină și după naștere: Active Mama – 5.000 de pași pentru sănătatea ta și a copilului tău cu Adimona Bucică, mamă, & Vania Limban, moașă

24 august 2017
Mersul pe jos în sarcină și după naștere: Active Mama – 5.000 de pași pentru sănătatea ta și a copilului tău cu Adimona Bucică, mamă, & Vania Limban, moașă

Mersul pe jos este o modalitate excelentă de activitate fizică de intensitate moderată, ce poate fi făcută în timpul sarcinii sau după naștere, fiind recomandată atât de medici, cât și de kinetoterapeuți.
Pentru gravide, în special, mersul pe jos oferă o serie de beneficii dovedite clinic. Astfel, această activitate fizică:
– tonifică musculatura
– are un efect pozitiv asupra activității cardiace
– asigură menținerea unei greutăți corporale constante, scăzând astfel riscul de preeclampsie sau diabet gestațional
– îmbunătățește tranzitul intestinal și previne constipația
– contribuie la un travaliu mai scurt și mai ușor
– asigură o energie și un tonus foarte bun atât în timpul sarcinii, cât și după naștere
– contribuie la revenirea la o greutate normală după naștere
– scade riscul de depresie postnatală
– oferă ocazia interacțiunii și socializării cu alte gravide și/sau mame
Când puteți practica mersul pe jos:
În funcție de anotimp, puteți face plimbări dimineața sau seara în timpul verii, evitând momentele zilei când căldura este prea puternică, în vreme ce în sezonul rece puteți ieși afară la prânz, când temperatura este ceva mai moderată. Toamna și primăvara, mersul pe jos este potrivit în orice moment al zilei. Atenție însă: evitați să ieșiți în zilele geroase sau cu vânt puternic!
În ceea ce privește ținuta, cel mai bine este să alegeți una confortabilă, cu haine comode, ușoare și pantofi sport, iar ca bagaj puteți lua eventual un rucsac mic cu lucruri de strictă necesitate.
Cum se poartă bebelușul în timpul mersului?
Cea mai indicată variantă de transport a bebelușului, în cazul în care ieșiți împreună la aer, este utilizarea unui sistem special de purtat, de tip marsupiu, wrap sau sling, care îi oferă mamei libertate de mișcare, iar bebelușului confort și siguranță.
Desigur, puteți merge cu bebelușul la plimbare și într-un cărucior mai mic și ușor de manevrat, care să permită lejeritate în mișcare.
 
Și nu uitați: mersul înseamnă mișcare activă! Fii gata să începi!
Pe 6 septembrie, de la ora 11:00, în Parcul Kiseleff, Active Center dă startul Active Mama – 5.000 de pași pentru sănătatea ta și a copilului tău, cu Adimona Bucică, mamă, și Vania Limban, moașă! Punctul de întâlnire intrarea Parc Kiseleff dinspre Statuia Aviatorilor, în zona aparatelor de fitness. Este recomandată o ținută lejeră de sport și punerea bebelușului în sistemul de purtare. De asemenea, să aveți apă la voi!

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa