Metode naturale pentru atenuarea durerilor din timpul travaliului

20 November 2019
Metode naturale pentru atenuarea durerilor din timpul travaliului

Le puteți folosi cu multă încredere pentru a atenua durerile din timpul travaliului și nașterii, fără a apela le medicamente / anestezie / gaze inhalatorii. S-a demonstrat că toate acestea din urmă ajung la creierul fătului în câteva scunde și pot avea efecte negative, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

 1. Mediul în care să desfășoară nașterea să fie cât mai liniștit și, dacă dorește, cu o muzică de relaxare în surdină, cu lumina blândă, în semiobscuritate, și având poate alături un obiect de suflet adus de acasă care vă va face să vă simțiți mai în siguranță.
 2. Hidroterapia în cadă la 36 grade Celsius, doar când contractile uterine sunt regulate și le simțiți la punctul la care încep să vă creeze un discomfort fizic. Se pot adaugă și 2-3 linguri de sare de mare, au o acțiune excelentă asupra țesuturilor, le înmoaie și fac posibilă destinderea și stretching-ul perineului până la punctul la care să nu mai producă în expulzie rupturi sau să fie nevoie de epiziotomie (tăierea lui), nașterea finalizându-se cu perineu intact.
 3. Naturopatia apelând la un naturopat care va poate pregăti preparate naturale împotrivă durerilor
 4. Pozițiile pe minge, scaun de travaliu, care aduc beneficiile forței de gravitație
 5. Aromaterapia pentru îndepărtarea “mirosului de spital”-poate avea un efect neplăcut asupra multor gravide nu doar la nivelul “simțului mirosului” că atare, ci și emoțional , inducând accentuarea fricii. Uleiurile esențiale pot avea efecte excelente în acest sens, dar și pentru atenuarea durerilor lombare
 6. Hidratarea este foarte importantă indiferent de sezon, pentru că deshidratarea în travaliu poate induce o stare de oboseală, moment în care uterul începe să nu mai lucreze eficient.
 7. Dispozitivul TENS prevăzut cu doi electrozi ce se aplică în zonă lombară, de o pare și de altă a coloanei vertebrale. Impulsurile electrice care ajung la creier blochează impusurile de durere trimise de receptorii uterini de durere
 8. Pachetul cald pentru atenuarea durerilor lombare folosind pungi speciale cu gel care s epot procură de la farmacie, sau sticle cu apa caldă cu un efect f bun.
 9. Nașterea asumată “da, pot!”, by Vania Limban
  • ciclul frică – tensiune – durere
  • puterea mesajului mental “ îmi asum nașterea, da pot”
  • mindfulness și naștere
  • efectul “placebo” sau puterea de autovindecare a corpului prin secreția de endorfine, “ucigași naturali” ai durerii cu un efect de 30 de ori mai puternic decât cel al morfinei.
 10. “Legea celor 3R”: respirație, relaxare, răbdare. O moașă cu multă răbdare înțelegere și blândețe!!!

Pentru Modulul “Nașterea asumtă “da, pot!”, detalii și programare la: 0753 072 902, office@activecenter.ro

ArchivesNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa