Metode naturale pentru atenuarea durerilor din timpul travaliului

22 July 2019
Metode naturale pentru atenuarea durerilor din timpul travaliului

Le puteți folosi cu multă încredere pentru a atenua durerile din timpul travaliului și nașterii, fără a apela le medicamente / anestezie / gaze inhalatorii. S-a demonstrat că toate acestea din urmă ajung la creierul fătului în câteva scunde și pot avea efecte negative atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

 1. Mediul în care se desfășoară nașterea să fie cât mai liniștit și, dacă doriți, cu o muzică de relaxare în surdină, cu lumină blândă, în semiobscuritate și având poate alături un obiect de suflet adus de acasă care vă va face să va simțiți mai în siguranță.
 1. Hidroterapia în cadă la 36 grade Celsius, doar când contracțile uterine sunt regulate și le simțiți la punctul la care încep să va creeze un disconfort fizic. Se pot adăuga și 2-3 linguri de sare de mare, au o acțiune excelentă asupra țesuturilor, le înmoaie și fac posibilă destinderea și stretching-ul perineului până la punctul la care să nu mai producă în expulzie rupturi sau să fie nevoie de epiziotomie, nașterea finalizându-se cu perineu intact.
 1. Nașterea Placebo by Vania Limban care desființează ciclul frică – tensiune – durere folosind:
 • puterea mesajului mental “îmi asum nașterea, da pot”
 • efectul “placebo” sau puterea de autovindecare a corpului prin secreția de endorfine, “ucigași naturali” ai  durerii cu un efect de 30 de ori mai puternic decât cel al morfinei
 • legea celor 3R ”respirație, relaxare, răbdare”
 1. Naturopatia – apelând la un naturopat care vă poate pregăti preparate naturale împotrivă durerilor.
 1. Masajul – stimulează receptorii din piele declanșând producerea de endorfine și instalarea unei stări de bine la nivel fizic.
 1. Pozițiile pe minge, scaun de travaliu, care aduc beneficiile forței de gravitație.
 1. Aromaterapia pentru îndepărtarea “mirosului de spital”-poate avea un efect neplăcut asupra multor gravide nu doar la nivelul “simțului mirosului” ca atare, ci și emoțional, inducând accentuarea fricii. Uleiurile esențiale pot avea efecte excelente în acest sens, dar și pentru atenuarea durerilor lombare.
 1. Hidratarea – este foarte importantă indiferent de sezon, pentru că deshidratarea în travaliu poate induce o stare de oboseală marcată, ca și semne de oboseală a uterului care începe să nu mai lucreze eficient.
 1. Pachetul cald pentru atenuarea durerilor lombare folosind pungi speciale cu gel care se pot procura de la farmacie sau sticle cu apă caldă cu un efect foarte bun.
 1. Dispozitivul TENS prevăzut cu doi electrozi ce se aplică în zonă lombara, de o parte și de altă a coloanei vertebrale. Impulsurile electrice care ajung la creier blochează impusurile de durere trimise de receptorii uterini de durere.
 2. O moașa, un obstetrician, o doula alături de tine, cu multă răbdare, înțelegere și mâini blânde.

Pentru Modulul “Nașterea Placebo”, detalii și programare la: 0753 072 902, office@activecenter.ro
Foto: pixabay.com

ArchivesNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa