PLAN DE NAŞTERE

Un plan de travaliu şi naştere este un document scris pe care femeia însărcinată îl are la dispoziţie pentru a-şi exprima dorinţele şi aşteptările legale de desfăşurarea evenimentelor respective.

Acesta serveşte drept ghid echipei de profesionişti care o asistă pe durata spitalizării ei. Chiar dacă poate fi elaborat în orice moment al sarcinii, se recomandă să fie completat când sarcina are între 28 şi 32 de săptămâni. Scopul său, chiar dacă denumirea lasă să se înţeleagă astfel, nu este chiar de a planifica desfăşurarea sarcinii sau a naşterii, în care sunt implicate multe variabile necesare, ci de a oferi oportunitatea de a-şi exprima preferinţele pentru acele aspecte pentru care există alternative la fel de eficiente şi sigure.

În orice caz, simplul fapt de a citi acest document vă va ajuta pe Dvs. şi pe partener să înţelegeţi mai bine tot ce se va întâmplă şi vă va permite să participaţi activ la întregul proces.


Informaţiile despre toate aspectele implicate vor fi furnizate de persoanele responsabile cu asistenţa Dvs. pe timpul sarcinii şi vă vor clarifica eventualele nelămuriri.

Nu ezitaţi să le contactaţi pentru a afla implicaţiile pe care le are orice decizie pe care doriţi să o luaţi, pentru a vă putea orienta corect. Dacă este posibil, vizitaţi spitalul unde doriţi ca naşterea să aibă loc.


Realizarea unui plan de acest fel vă va permite să vă îmbunătăţiţi comunicarea cu personalul sanitar, evitând astfel exprimarea dorinţelor Dvs. în momente în care aţi prefera să vă concentraţi asupra trăirii experienţei de a deveni mamă.


Trebuie să aveţi în vedere faptul că planul este elaborat pentru a fi aplicat în cursul desfăşurării unei naşteri normale şi trebuie să se potrivească tuturor femeilor, în funcţie de situaţia fiecăreia. În cazul în care apare vreo complicaţie, prevăzută sau neprevăzută, acesta poate fi schimbat pentru a se adapta modului de abordare clinică în fiecare situaţie în parte. Femeia va fi informată de schimbări şi se va solicita consimţământul acesteia.


Acest document conţine un model de plan, prin care încercăm să vă facilităm elaborarea propriului plan de naştere. Desigur, aveţi dreptul să redactaţi unul personal, în acord cu convingerile şi preferinţele Dvs., având certitudinea că va fi primit cu aceeaşi atenţie, atât timp cât interesul pentru sănătatea Dvs. si a viitorului bebeluş este garantat.

În continuare vă oferim informaţii de bază despre diferite momente, situaţii şi proceduri care pot să apară pe parcursul sarcinii, naşterii şi spitalizării. În cazul în care există opţiuni la fel de eficiente şi sigure, puteţi să vă exprimaţi preferinţele.


Toate persoanele care se vor ocupa de Dvs. şi de bebeluş doresc ca procesul să se desfăşoare în acord cu aşteptările şi dorinţele Dvs. Pentru aceasta îşi vor da toată silinţa şi profesionalismul.

Planul de nastere Andaluzia poate fi un model de inspiratie pentru orice gravida care, în timpul sarcinii, doreste să-şi exprime preferinţele referitoare la serviciile de care să beneficieze pe timpul travaliului, la naşterea copilului şi pe durata spitalizării. Personalul sanitar care o asistă o va informa şi consilia de câte ori va fi nevoie, atât înainte, cât şi după citirea şi elaborarea acestuia. Planul poate fi revocat sau modificat parţial sau total în orice moment. Dacă gravida doreşte să folosească alt model sau alt format, poate să o facă şi să îl înainteze în locul celui prezent.

Netopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa