"Povestea ta poate schimba lumea", by Editura ALL – un eveniment recomandat de Active Family Center

12 martie 2017
"Povestea ta poate schimba lumea", by Editura ALL – un eveniment recomandat de Active Family Center

Dragele noastre mame, viitoare mămici, dragi femei, ne face plăcere să vă invităm la un eveniment organizat de Editura ALL, având ca inspirație viața unei eroine extraordinare din literatură: personajul principal al romanului „În umbra eșafodului”, de Carol Birch, o femeie cu un destin și o meserie speciale – moașă la final de secol XVIII și început de secol XIX.
Joi, 16 martie, la ora 19.00, ne vom întâlni la ceainăria din incinta Librăriei Cărturești Verona, pentru acest eveniment special. Invitații la fel de speciali vor fi:

  • Roxana Dumitrache, activistă feministă
  • Vania Limban, moașă independentă Active Family Center
  • Alina Vîlcan, jurnalistă revista Glamour
  • Andrei Crăciun, jurnalist

Eroina romanului amintit, publicat în colecția Strada Ficțiunii la Editura ALL, i-a ispirat pe reprezentanții editurii să realizeze o campanie dedicată tuturor femeilor dornice să împărtășească experiențele și emoțiile lor în scris. Ca și ele, Margaret Catchpole (1762-1819) a fost o femeie obișnuită, dar cu o viață spectaculoasă. Pe 16 martie vom depăna povești de gen feminin și va fi lansată o nouă ediție „Women`s Journal”, un ziar cu povești scrise de femeile de lângă noi.
Un roman inspirat dintr-un caz real
Margaret Catchpole, femeia care a fost condamnată de două ori la moarte și a reușit să scape de fiecare dată, își spune povestea, peste veacuri, cu o forță emoțională care te afectează profund. Margaret a existat în carne și oase, iar scrisorile pe care le-a trimis din exil celor rămași acasă au supraviețuit până astăzi. S-a născut în 1762 în Suffolk, Marea Britanie, ca fiică de plugar și a murit în New South Wales, Australia, în 1819. Faptele ei curajoase, multe săvârșite în goana calului, farmecul și spiritul ei liber i-au conferit un statut aproape legendar.
În romanul lui Carol Birch, Margaret își începe povestea la 54 de ani, în contextul dramatic al unei nașteri din New South Wales. Fulgerele scăpărătoare anunță furtuna, iar Margaret, moașă acum, îi ajută pe mamă și pe nou-născut să se adăpostească într-un hambar, de unde vor vedea în scurt timp cum casa le este luată de ape. În acele momente, Margaret își amintește viața furtunoasă pe care a lăsat-o în urmă.
Sperăm că v-am deschis apetitul pentru o lectură plăcută și vă așteptăm la eveniment!
 
 

ArhiveCopyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa