Pregătirea sânilor pentru alăptare

20 aprilie 2021
Pregătirea sânilor pentru alăptare

Alăptarea este un proces natural, dar, de multe ori, succesul acestui proces nu este unul natural. Vă explic imediat. Până atunci, trebuie să ştiţi că, în timpul sarcinii, este bine să vă monitorizaţi şi sânii: dureri, creştere în volum, fermitate la pipăire. 

De asemenea, în ultima lună de sarcină, este bine să aveţi în casă o cremă specială pe care să o aplicaţi pe mameloane. Şi asta pentru că mameloanele trebuie pregătite pentru perioada alăptării, atunci când bebeluşul le va molfăi intens. Masajul sânilor (la duş, de regulă) este, de asemenea, recomandat. În felul acesta canalele vor fi stimulate, iar blocarea lor poate fi evitată.

Odată ce aţi născut, trebuie să ştiţi că bebeluşul trebuie ataşat la sân. Suptul este instinctiv. Bebeluşii caută sânul cu guriţa din primele clipe de viaţă. Cu toate acestea, nu toţi se ataşează corect, aşa că au nevoie de ajutor. Dacă nu aţi învăţat cum se face asta, rugaţi o asistentă sau o moaşă din maternitate să vă arate. De ataşarea corectă a bebeluşului la sân poate depinde întregul proces de alăptare.

La ce probleme trebuie să vă aşteptaţi

1. bebeluşul nu goleşte sânii şi aveţi dureri – de aceea nu trebuie să lipsească din casă o pompă de muls (manuală sau electrică). Aceasta nu doar că vă ajută să vă goliţi sânii, dar puteţi face şi stocuri de lapte pentru atunci când lăsaţi copilul în grija altcuiva. La frigider, laptele matern are o valabilitate de 7 zile, în vreme ce la congelator are o valabilitate de 6 luni.

2. trebuie să aveţi în casă cel puţin un biberon, chiar dacă alăptaţi, pentru situaţiile în care copilul trebuie hrănit de altcineva cu laptele matern stocat.

3. Să nu vă lipsească cremele pentru mameloane, pad-urile de protecţie pentru bluze, sutienele pentru alăptat şi nici VARZA!

Da, da. Aţi citit bine. Varza! Luaţi o varză albă şi o puneţi la frigider. Dacă vă simţiţi sânii angorjaţi, desfaceţi varza în foi. Foile le zdrobiţi uşor şi le puneţi peste sâni, apoi le acoperiţi cu o bucată de finet sau cu bluza. Repetaţi procesul la cateva ore, dacă este necesar. Sânii îşi vor reveni ca prin minune.

Trucuri pentru stimularea lactaţiei

1. Consumaţi multe lichide şi ceaiuri care stimulează lactaţia: chimion, chimen, anason stelat, etc.

2. Chiar dacă aţi rămas cu câteva kilograme în plus după naştere, nu începeţi dieta. Mâncaţi cât mai sănătos şi evitaţi alimentele condimentate sau care balonează. Aveţi timp să slăbiţi! În plus, se spune că alăptatul slăbeşte!

3. Poziţia în care alăptaţi bebeluşul este foarte importantă. Atunci când intenţionaţi să puneţi copilul la sân, aşezaţi-vă confortabil. S-ar putea să dureze o vreme!

4. Dormiţi de cîte ori doarme bebeluşul. Organismul trebuie să fie odihnit pentru a produce lapte!

Dacă ştiţi şi alte trucuri pentru succesul alăptării, chiar şi “trucuri băbeşti”, le aştept în comentariile voastre! Nu vă sfiiţi să scrieţi! 

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa