Regurgitatul bebeluşilor Când apare? Când ne îngrijorăm?

31 martie 2021
Regurgitatul bebeluşilor Când apare? Când ne îngrijorăm?

Toţi bebeluşii regurgitează! Este literă de lege. Nu trebuie să vă speriaţi! Stomacul lor este imatur şi are reacţia de a expulza laptele primit, mai ales dacă bebeluşul a înghiţit mult aer sau a mâncat prea mult. Prin urmare, încă din primele zile ale copilului, fiţi pregătiţi cu şerveţele de hârtie sau cu bucăţi de finet. Vor fi de mare ajutor!

Ce trebuie să ştiţi?

După fiecare masă, trebuie să ajutaţi bebeluşul să scoată aerul (să eructeze). Îl ţineţi în poziţie verticală, pe umăr, şi îl loviţi usor pe spate. Este posibil ca, odată cu aerul, bebeluşul să scoată şi o parte din laptele mâncat.

  • Nu mişcaţi bebeluşul brusc după masă. Va regurgita!
  • După mai multe episoade de regurgitat, poate apărea o uşoară răguşeală la bebeluş O veţi sesiza când acesta plânge. Este normal. Gâtul lui s-a iritat din cauza laptelui pe care l-a eliminat!

Cum ştiţi că bebeluşul suferă de reflux gastric?

  1. Regurgitează foarte des, aproape tot laptele mâncat şi nu ia în greutate
  2. Auziţi cu înghite, deşi nu i-aţi dat nimic să mănânce (reflux silenţios – lapte se întoarce în guriţă, iar bebeluşul îl înghite), apoi plânge (din cauza sucurilor gastrice, lapte regurgitat îl irită)

Ce este de făcut dacă suspectaţi că bebeluşul suferă de reflux gastric?

Sunaţi medicul pediatru, prezentaţi-i simptomele, iar el va şti dacă e vorba de reflux sau doar o temere exagerată a părinţilor

Faceţi o programare la un ecografist pediatru. Acesta va observa, în urma ecografiei, dacă bebeluşul are vreo anomalie a aparatului digestiv.

Cum ameliorăm regurgitatul

  1. Ţinem copilul în poziţie verticală (atât cât se poate) atunci când îl hrănim

2. Dacă copilul este hrănit cu lapte praf, facem o pauză de 3 ore între mese (laptele praf este mai greu de digerat)

3. Se recomandă să culcaţi copilul pe un plan înclinat la 30 de grade

Pentru orice detalii referitoare la îngrijirea bebeluşilor, nu ezitaţi să mă contactaţi aici sau pe www.activecenter.ro.

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa