Scrisoarea moașei (I)

10 februarie 2023
Scrisoarea moașei (I)

Dragile mele,

Am participat în acest weekend la Conferința „Caravana, da pot” (evenimentul înregistrat îl găsiți în link-ul din primul comentariu) și, din cele aproape 200 de participante, unele dintre gravide vorbeau despre frica de durere.

Mă gândesc că dorința voastră de a naște natural este de foarte multe ori „înfrântă” de aceasta frica de durere la naștere… Asta vă si face, pe multe dintre voi, să luați decizii pripite.

M-am gândit, așadar, să împărtășesc cu voi experiența mea de la sala de nașteri. Acolo am văzut multe femei care, după ce și-au adus pe lume copilul prin operaţie cezariană, fără un motiv întemeiat, ci doar frica de durere, au regretat profund. Am privit cu mâhnire regretul din ochii și din sufletul lor. La următoarea sarcină, aceleaşi femei au decis să nască natural. De ce? Pentru ca o gravidă nu trăiește, nu simte cu adevărat sentimentul nașterii dacă face cezariană…

Așa că, sfatul meu este să vă depășiți frica pentru că, atâta vreme cât aveţi o sarcină fără probleme şi nu sunt contraindicaţii din partea medicului, nașterea naturală rămâne cea mai sigură și mai lipsită de riscuri pentru orice gravidă, dar şi pentru bebeluşul pe care îl aduce pe lume. Și desigur, nu există naștere fără durere, dar durerea poate fi ţinută sub control dacă vă informați. Cursul meu „Nașterea asumată, da pot” vă poate ajuta să înțelegeți de unde vine durerea și să o țineți în control.

Vă mai recomand, poate atipic ca lectură de sarcină, dar extrem de relevantă, și cărticica lui Richard Bach – „Pescărușul Jonathan Livingstone”.

Vă va ajuta să reflectați asupra forței din interiorul vostru, pentru că aveţi puteri nebănuite!

Dacă aveţi întrebări, lasaţi-le în comentarii la această postare, iar eu voi încerca să vă răspund cât de repede pot!

Moașa Vania

*) Inițiem, începând cu această postare, o nouă rubrică în care Moașa Vania împărtășește cu cititoarele ei gânduri și idei care le pot ajuta în misiunea lor de viitoare mamă.

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa