S(enzaţii) E(xplorare) M(işcare) – SEMinţele dezvoltării timpurii

1 mai 2019
S(enzaţii) E(xplorare) M(işcare) – SEMinţele dezvoltării timpurii

Anunțăm azi un nou program dedicat mamelor și bebelușilor: S(enzaţii) E(xplorare) M(işcare) – SEMinţele dezvoltării timpurii.
Primele luni de viaţă extrauterină sunt marcate de o învăţare accelerată, bazată pe explorarea treptată a lumii înconjurătoare prin senzaţii şi mişcare. Dezvoltarea acestor abilităţi va forma nucleul schemei corporale a copilului, a conştiinţei sale de sine şi a percepţei sale asupra lumii înconjurătoare.  Este de asemenea perioada în care se construieşte şi consolidează ataşamentul, acea legătură stabilă şi selectivă care permite copilului să se întoarcă mereu la o bază sigură din escapadele exploratorii. Bebeluşul şi mama acţionează în această perioadă împreună, în diadă. Invităm aşadar diadele cu vârsta între 2 şi 6 luni la un atelier în care vom sădi SEMinţele dezvoltării timpurii: vom oferi, atât mamelor cât şi bebeluşilor lor, prin joc creativ, pretexte de Explorare, de antrenare a Senzaţiilor şi de experimentare a Mişcărilor specifice acestei vârste. Creăm un cadru sigur, protejat, confidenţial, fără ambiţii şi judecăţi, în care să vă puteţi deschide şi explora, descoperi şi construi relaţia mamă-bebe şi propriul vostru stil de ataşament. Aduceţi, pentru voi şi pentru bebe, haine lejere, de mişcare, şostele groase (vom lăsa pantofii la intrare), chef de joacă şi învăţare.
Când
Vinerea în intervalul 11-13 (două ore, incluzând acomodarea de început şi de final a bebeluşilor).
O şedinţă demonstrativă gratuită va fi oferită pe vineri, 10.05.2019, apoi modulul va cuprinde 5 şedinţe pe 17, 24, 31 mai şi 7 și 14 iunie).
Numărul de locuri este limitat la 5 diade.
Facilitator: Loredana Lorinescu
Psihoterapeut şi mamă a două fetițe. Pregătirea ei profesională cât şi experienţa de viaţă au convins-o că întâlnirea dintre un adult și copilul său într-un spațiu sigur, terapeutic dar şi artistic, este o ocazie unică de dezvoltare și creștere pentru ambii.
Este licenţa în psihologie la Universitatea Paris 8 şi are un Master în Psihoterapie Experienţială Unificatoare la Universitatea Bucureşti, fiind înregistrată ca psihoterapeut sub supervizare la Colegiul Psihologilor din România, supervizarea în domeniul psihoterapiei experienţiale fiind asigurată de Centrul SPER. In 2016  a absolovit formărea în Dans Terapie oferită de Asociaţia Română de Psihoterapie prin Dans şi Mişcare, urmând, şi pe latură expresiv-creativă, supervizare continuă, individuală şi de grup. Are o experiență de peste 3 ani  în dezvoltare personală prin metode verbale, experienţiale, art-terapie şi psihodramă.  Practica de patru ani Aikido şi Tai Chi și predă dans irlandez mai bine de cinci ani. Crede în beneficiile mișcarii conștiente ca ingredient esențial al stării de bine, de aceea practica consecvent și tango argentinian, precum şi dans contemporan (în special metoda Gaga şi contact improvisation), cu ajutorul cărora exerseaza conştiinţa corporală, empatia kinestezică, şi, nu în ultimul rând, inspiraţia creativă.
Înscrierile se fac la Recepția Active Center prin telefon 0753 072 902 sau pe e-mail  office@activecenter.ro.
Vă așteptăm la cursul Loredanei!
 

ArhiveCopyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa