Somnul liniștit al bebelușilor reprezintă secretul somnului liniștit al părinților!

16 martie 2021
Somnul liniștit al bebelușilor reprezintă secretul somnului liniștit al părinților!

Un text de Oana Trasca, consultant Tema Novel Art

www.temanovelart.ro

În prima luna de viață, nou-născuții nu au capacitatea de a face diferența dintre zi și noapte. Tocmai de aceea este destul de dificil să li se stabilească un program de somn în această perioadă. Însă pe măsură ce aceștia cresc, puteți începe să îi ajutați să facă treptat această diferență, stabilind obiceiuri ale unui somn sănătos. Iată câteva sfaturi de la experții din domeniu, care pot fi de ajutor și, de asemenea, câteva aspecte de care ar trebui să țineți cont, pentru somnul sănătos al copilului vostru: 

Cameră trebuie aerisita constant, pentru ca bebelușul să poată respiră permanent aer curat.

Temperatură din cameră bebelușului trebuie să fie cuprinsă între 18 și 22 de grade C și trebuie să fie, pe cât posibil, constantă.

Dormitul în aceeași cameră cu bebelușul este recomandat de către specialiști, deoarece reduce la jumătate riscul sindromului morții subite la sugar, oferă posibilitatea de a-l supraveghea constant pe cel mic, menținând confortul emoțional al amândurora (atât bebelușului, cât și mamei), permite alăptatul la cerere. 

Cel mai sigur loc de dormit pentru copil este în cameră unde doarme și mamă, însă nu în același pat; se poate folosi un co-sleeper, un mini pătuț sau un coșuleț așezate lângă patul părinților, pentru a evită riscul lovirii celui mic, în timpul mișcărilor involuntare ale adulților, din timpul somnului. 

Nu este recomandat să adormiți pe balansoar canapea sau scaun în timp ce copilul este ținut în brațe și-l legănați să adoarmă, deoarece există riscul că cel mic să vă cadă din brațe sau să se lovească.

Se recomandă folosirea unei protecției pentru salteaua bebelușului, vedeți salteluță aerosleep, care este alcătuită dintr-un strat 3D tip fagure, 95 % aer + 5% material tehnic, ce permite recircularea constantă a aerului, furnizând astfel aer proaspăt.

În timpul somnului, în mod obișnuit, un nou-născut reinhalează dioxidul de carbon expirat într-o proporție mai mare decat un adult, datorită faptului că acesta nu se poate întoarce de pe o parte pe cealaltă, această protecție permițând recircularea aerului curat din cameră.

Mențineți constantă temperatura corpului bebelușului îmbrăcându-l corespunzător sezonului. Copilul nu are capacitatea de a-și regla rapid și singur temperatură corpului, dar dacă folosim sistemele de înfășare ce mențin temperatura corpului, îi oferim în același timp siguranță și încredere datorită senzației de protecție. De asemenea, țineți-l în brațe ori de câte ori considerați că este nevoie.

Sunetele repetitive și lumina blândă difuză liniștesc și calmează bebelușul  inducându-i această deprinderecând îl pregătiți de somn.

Jucăria de somn și atașamentul față de ea liniștesc bebelușul și-l adorm.

 Somn ușor și liniștit pentru bebelușii voștri și pentru voi, dragi părinți!

Arhive



Netopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa