Sunt gravidă. Cum pot ameliora durerile de coloana lombară?

2 decembrie 2016
Sunt gravidă. Cum pot ameliora durerile de coloana lombară?

Durerile de coloană lombară apar la unele gravide din trimestrul doi de sarcină, datorită modificărilor pe care le suferă coloana vertebrală şi schimbării centrului de greutate al corpului.
Cele mai simple metode de atenuare a durerilor tale de spate sunt:
Corectarea posturii corpului: ori de câte ori îţi aduci aminte, fă acest exerciţiu simplu: în picioare, cu picoarele uşor depărtate şi genunchi flectați, balansează pelvisul înainte şi înapoi de câteva ori, după care opreşte-te într-o poziţie intermediară, astfel încât să ai coloana dreapta în partea lombară, acolo unde te doare; încercă să menţii acesta poziţie corectă.
Rockingul pelvisului: aşază-te în genunchi (cu ei uşor depărtaţi) şi palme, relaxează gâtul, respiră adânc şi înclină pelvisul în faţă cu coccisul spre călcâie, arcuindu-ţi coloana şi rămâi în această poziţie câteva secunde; apoi expiră şi fă mişcări ample de rocking ale pelvisului în cerc în ambele sensuri, înclinări faţă & spate şi lateral dreapta & stânga.
Poţi practică aceste exerciţii atât pe saltea, cât şi pe mingea de travaliu.
De ţinut minte neapărat: mişcările de rocking ale pelvisului sunt excelente şi în perioada de travaliu, deoarece atenuează durerea din timpul contracțiilor puternice.
Te invit să participi la o şedinţă de “Spiritual Gym cu Moaşă” la Active Family Center, în fiecare luni, între 18:00-19:00, pentru a învăţa un program complet de exerciţii posturale, pe care apoi le vei putea practica şi singură acasă pentru a face faţă disconfortului din perioada de sarcină, dar şi în perioada de travaliu.
Înscrie-te la Recepţie Active Family Center: 021/3107690; 075 3072 902.
Te aşteptăm cu tot dragul, dar şi cu profesionişti de excelenţă!

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa