Masajul bebelușului începe încă din perioada de sarcină, cu mângâierile blânde ale burticii. Așadar, cei care îţi spun că nu este bine să-ţi mângâi burtica greşesc…
“Touch masajul” este o metodă de masaj foarte blândă, de mare tandreţe, și chiar de comunicare între mamă şi copilul din burtică. Bebelușul tău simte de pe la 4 luni și jumătate, iar aceste mângâieri îi fac bine pentru dezvoltarea percepţiei senzoriale.
După naştere, până la 3 săptămâni, timp în care se întăresc articulaţiile bebeluşului, acest tip de masaj poate continua, seara, după baie, cu mişcări uşoare de netezire pe tot corpul.
De la vârsta de o lună, se poate face fără probleme masajul bebelușului, de 2-3 ori pe săptămână. Mişcările de frământare, fricţiunile, tapotarea (acțiunea prin care batem ușor cu palma) cu o presiune moderată îi fac foarte bine bebelușului: îl tonifică, îi îmbunătățesc metabolismul, îi liniștesc somnul, iar cel mic mănâncă mai uşor și este, în general, mai liniştit.
Încearcă una sau câteva şedinţe de Masaj Bebe la Active Family Center. Aici, de această activitate mă ocup chiar eu, Vania Limban, moaşă specializată în masajul bebelușului. Te voi ajuta să capeţi abilităţile necesare, ca să-l practici apoi singură, în atmosfera liniştită şi relaxantă de acasă.