Vania Limban
Întreabă moașa

Ce poți face dacă eşti proaspătă mămică şi ai semne de perineu slăbit după naştere

Ce poți face dacă eşti proaspătă mămică şi ai semne de perineu slăbit după naştere by Moasa Vania Limban

Ca moaşă, îţi pot spune că a avea grijă de perineu după naştere este la fel de important pentru sănătatea corpului  ca a bea apă zilnic.

Muşchii planşeului pelvi-perineal sunt responsabili de bunul mers al unor funcţii fiziologice ale corpului, pe care un perineu slăbit le poate afecta uneori foarte grav: micțiunea (când faci pipi), defecaţia (când ai scaun), viaţa intimă, o viitoare naştere.

Centrul de Sănătate Intimă www.centruldesanatateintima.ro îţi recomandă să ai grijă de perineul tău respectând următorii pași:

  • Pasul 1: programează-ți o consultaţie la Dr Niculescu Iosif, medic specialist uroginecologie, pentru evaluarea statusului perineului tău.
  • Pasul 2: stabilește o întâlnire cu moașa Vania pentru a decide împreună, în funcție de statusul perineului tău, planul  personalizat de retonifiere perineală.
  • Pasul 3: participă la  o ședință „Info Q&A Perineu” pentru a afla cum poate fi afectat perineul la naștere și metodele prin care el poate fi retonifiat (gimnastică perineală, epi-no, ou de jad, masaj vaginal).
  • Pasul 4: achiziționează un pachet Perineum Fit cu 10 ședințe de gimnastică perineală.

Durata programului de retonifiere perineală este de 3-6 luni.

3 iulie 2017