Tehnici de masaj pentru calmarea durerilor de sâni în perioada de alăptare

8 iulie 2021
Tehnici de masaj pentru  calmarea durerilor de sâni în perioada de alăptare

Masajul sânilor în sarcină previne apariția vergeturilor sau le estompează pe cele prezente, este recomandat pentru că stimulează secreție lactată precoce din săptămâna 38 de sarcină. 

Tehnica de masaj a sânilor este  foarte blândă, fără apăsări; nu se masează mameloanele deoarece există riscul să genereze contracții uterine. Tehnică de masaj: blând cu palmă cupă dinspre bază spre areolă mamară, sau circular de jur împrejurul sânului 

Masajul sânilor în perioadă de alăptare se face când sunt: 

–           angorjați (congestionați) – sânii sunt prea plini, cu flux crescut de sânge în țesuturile de susținere care comprima canalele galactofore și împiedică scurgerea laptelui. Cauze: alăptare începută cu întârziere, supturi scurte și rare, poziție incorectă. Aspectul sânilor: tensionați, roșii, lucioși,  mamelon aplatizat, edem de areolă mamară; laptele iese foarte greu din sâni; mama are febră. Este recomandat masajul sânilor în timpul alăptatului / între mesele de alăptat. Tehnică de masaj: blând cu palma cupă dinspre bază spre areolă mamară sau cu fricțiuni circulare de jur împrejurul sânului. 

–           canale înfundate – laptele este îngroșat la punctul de joncțiune dintre câteva canale galactofore mici pe care le astupă; sânul prezintă un nodul de mărimea unei măsline, este dureros la palpat, cu aspect roșu. Cauze: presiunea sutienului/degetelor mamei, alăptat rar, dormit pe burtă, poziție incorectă copil la sân. Tehnică de masaj: masaj cu degetele pe zonă canalului înfundat. 

Masajul sânilor pentru stimularea secreției lactate 

Se face masaj manual între supturi cu un ulei pentru stimularea secreției lactate. Tehnică de masaj: blând cu palmă cupă dinspre bază spre areolă mamară, sau cu fricțiuni circulare de jur împrejurul sânului. 

Uleiuri folosite pentru masajul sânilor:  migdale, cocos sau măsline 

Pontul moașei: ulei recomandat în săptămâna 38 de sarcină pentru stimularea precoce a secreției lactate: ulei special Weleda.

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa