Trimestrul IV de sarcină există. Ce crede moașa Vania că ar trebui să știi

27 ianuarie 2019
Trimestrul IV de sarcină există. Ce crede moașa Vania că ar trebui să știi

Trimestrul IV de sarcină este un concept relativ modern care desemnează perioada de trei luni de după naștere, în care bebelușii se adaptează la mediul extrauterin. Moașa Vania a explicat pentru nastenatural.ro ce trebuie să știe proaspetele mame despre acesta.
„În trimestrul IV de sarcină, mama, părinții trebuie să reproducă pentru bebeluș condițiile din uter. Acestea pot fi reproduse prin: poziții, legănat, sâsâit și înfășat strâns. De ce? Pentru că bebelușul posedă o memorie prenatală, în baza căreia le-ar putea asocia pe acestea cu situații similare din burtica mamei, dându-i astfel un confort psiho-emoțional de care are foarte mare nevoie în această perioadă. Bebelușul nou-născut este o ființă senzorială care comunică doar prin intermediul simțurilor cu cei din jur”, explică Vania Limban.
Pozițiile, cum ar fi cea „a tigrișorului pe creangă”, îi aduc aminte de cum stătea în burtica mamei.
Legănatul îi amintește de cum se balansa în lichidul amniotic din burtica mamei, atunci când ea mergea.
Sâsâitul la ureche se aseamănă cu un zgomot de fond pe care copilul l-a auzit în viața intrauterină, începand de la 4 luni și jumătate.
Înfășatul strâns îi aduce aminte de apăsarea pe care fătul o simțea în burtica mamei datorită mușchiului uterin și îi da un sentiment de siguranță, oprindu-i mișcările necontrolate ale mâinilor și piciorușelor atunci când se sperie.
La Active Center, pregătirea pentru trimestul IV de sarcină se face participând la Cursul „Baby Senses”, unde dezbatem în detaliu toate aceste aspecte, dar și despre instalarea reflexului de liniștire la bebeluș în aceste prime trei luni.
Citiți articolul integral pe nastenatural.ro.
 

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa