Viaţa sexuală în timpul sarcinii şi după

16 octombrie 2021
Viaţa sexuală în timpul sarcinii şi după

Viaţa sexuală este foarte importantă într-un cuplu. Atât înaintea apariţiei unei sarcini, cât şi în timpul sarcinii şi după naştere. Pentru că DA, sexul este permis în timpul sarcinii, atât timp cât nu există contraindicaţii din partea medicului curant.

Câteva sfaturi pentru gravide

  • sarcina NU este afectată de raportul sexual;
  • în primul şi în ultimul trimestru de sarcină se recomandă raporturi sexuale cu o dinamică mai scăzută;
  • în ultimul trimestru de sarcină vă recomandăm totuşi folosirea prezervativului deoarece sperma conţine prostaglandine, hormoni care pot stimula secreţia de oxitocină, existând riscul declanşării travaliului şi a unei naşteri înainte de termen;
  • alegeţi o poziţie care să vă fie confortabilă, aşa încât abdomenul dumneavoastră să nu fie supus unei presiuni mari;
  • sunt cupluri active sexual până în ziua naşterii bebeluşului, aşa că vă puteţi bucura alături de partener de intimitate, fără grija că puteţi provoca naştere prematură.

Când este indicat să ne reluăm viaţa sexuală, după naşterea bebeluşului?

Indiferent că vorolooterapeutbim despre naştere naturală sau de naştere prin cezariană, medicii ginecologi recomandă reluarea vieţii sexuale după 40 de zile, adică după ce se încheie perioada de lăuzie. Fiecare femeie decide însă când este pregătită şi trebuie să găsească înţelegere la partenerul de viaţă. Nu vă speriaţi dacă aveţi libidoul scăzut. Se întâmplă în majoritatea cazurilor din cauza oboselii, a schimbărilor hormonale şi, în general, din cauza schimbărilor care apar odată cu sosirea bebeluşului în viaţa voastră.

De asemenea, dacă alăptaţi, s-ar putea să constataţi ca mucoasa vaginală este uscată şi să simţiţi un disconfort în timpul actului sexual. Discutaţi cu Moaşa Vania. Ea vă poate învăţa o metodă de evitare a acestei situaţii care dă rezultate 100%.

Dacă trece o perioadă prea mare şi încă sunteţi reticente cu privire la reluarea vieţii sexuale, vă recomand să staţi de vorbă cu un psihoterapeut.

Ce se schimbă, din punct de vedere sexual, după o naştere?

În timpul celor 9 luni de sarcină, din cauza schimbărilor hormonale şi a greutăţii care apasă pe muşchii pelvini, tonusul perineului scade. Iar dacă aţi născut natural, cu atât mai mult. De aceea, pentru retonifierea perineului este necesar să faceţi exerciţii: Kegel si Perineum Fit, să folosiţi Dispozitivul Epi-no, numărul 1 în lume. Acestea ajută la tonifierea perineului pentru o viaţă sexuală împlinită. 

Exerciţiile Kegel si Perineum Fit pot fi făcute la o săptămâna de la naştere. Dispozitivul Epi-No poate fi folosit după săptămâna a-6-a , odată cu încheierea perioadei de lăuzie, când aveţi şi acordul medicului ginecolog de a vă reîncepe viaţa sexuală. La Active Center avem cursuri online, pe care le veţi face individual sau în grup, alături de Moaşa Vania, consultant în sănătate intimă perineală. Dispozitivul Epi-No se poate achiziţiona online sau direct prin comandă telefonică la Active Center. La cumpărarea lui, Moaşa Vania vă oferă consultanţă gratuită online.

Foto: Andrea Bertozzini / Unsplash

ArhiveNetopia
Copyright © 2016 ACTIVE CENTER. Toate drepturile rezervate.
Visualwise studio
Vania Limban Întreabă moașa